Home Nieuws Contact Services
logo

1.  Welk type schakelingen kan ik door DH de jong Services laten ontwerpen?

U kunt allerlei schakelingen laten ontwerpen maar uit kosten oogpunt zou ik zeggen,
voor bijvoorbeeld een audio versterker, er staan er plenty op internet, die meestal ook al eens gebouwd en getest zijn. Zeer complexe schakelingen, voor wetenschappelijke doelen, sorry ik brand er mijn vingers niet aan, neem contact op met TH-Delft of TH-Twente...

Wat dan wel, heeft u mijn voorbeelden bekeken? Dat soort schakelingen zijn redelijk snel te ontwerpen en eventueel te bouwen. Slimme schakelingen die u toevoegt, aan een bestaande schakelkast, machine, automaat etc. Een laadstroomregelaar ⁄ ontlaad begrenzer, een tril-tilt alarm, een gecombineerde voeding die ergens ingepast moet worden, dat soort zaken. Kortom specials en daar mag dan best een micro controller ⁄ PIC bij nodig zijn.
 

2.  Van welk soort schakelingen kan ik een printplaat  (PCB) laten ontwerpen?

Hierbij kunt u denken aan iets heel simpels tot complexere schakelingen met meer dan 500 componenten en 1 tot 32 lagen of met BGA-IC's. Bedenk wel dat u, bij complexe meerlaags PCB′s, het bestukken en solderen, zult moeten uitbesteden aan een assemblage bedrijf. Eventueel kan de PCB fabrikant waarmee ik werk een prototype assembleren. PCB staat overigens voor; Printed Circuit Board Ook printen voor HF gebruik zijn mogelijk. Ik ben bekend met het voorkomen van aardlussen  en dat soort zaken.
Wist u dat je met FR4 print-materiaal ook heel leuke naambordjes kunt maken, vooral verguld en met een zwart soldeermasker is erg mooi ( maar niet goedkoop ). Wel even in de epoxy lak doppelen anders worden ze snel lelijk. een naambordje
Fig1  Voorbeeld naambordje.

3.  Voor wat voor apparaten kan ik een handleiding laten schrijven?

Zolang uit het schema of een buitenlandstalige (en, es of de) handleiding blijkt hoe iets werkt, waar het voor bedoeld is, wie er mee moet werken en bijv. en welke EU richtlijnen het apparaat voldoet kan ik er waarschijnlijk een handleiding voorschrijven. U mag het mij uiteraard ook zelf uitleggen geven en tonen hoe uw apparaat werkt en aan welke richtlijnen het voldoet.
 

4.  Ik wil een website laten maken kan dat en wat kost dat?

Mits het niet te ingewikkeld wordt kan ik een website voor u bouwen met HTML5, CSS3, Javascript  PHP en MySQL, om het geheel reponsive te maken gebruik ik tot nu toe steeds W3CSS. Als u een site wilt waar op vrijwel dagelijks nieuwe teksten en foto′s geplaatst moeten worden, dan kunt u beter kiezen voor een site gebaseerd op  een CMS, een Content Management Systeem, zoals Durpal, Joombla of het heel populaire WordPress. Afhankelijk van wat u wilt, kost een website tussen € 400,- en € 2500,-.
Dan heeft u een site die werkt, veilig is en SEO-vriendelijk is.

5.  Een domein en domeinnaam wat is dat?  

Letterlijk is je domein een stuk gebied dat je bezit. In geval van een internet domein betreft dit een stuk ruimte op het internet,   een website, met een domeinnaam. Een domeinnaam moet  je kopen, dat kan vaak via je hosting bedrijf. Een domeinnaam bestaat uit de eigelijke naam en een extensie, gescheiden door een punt.
Voorbeelden zijn: dhdejongservice.com of google.nl
 

6. Hosting, wat is dat?  

Een host is een gastvrouw of gastheer. Een hostingbedrijf of host geeft jou ruimte om je website op te plaatsen door bij de host een hosting-pakket te kopen.

7.  Een SSL-certificaat en https wat is dat?

Meestal zult u bij uw site ook een SSL certificaat nodig hebben.
Een SSL certificaat is een document met een private- en een public-key, dat op een webserver geplaatst wordt.
Met zo'n certificaat kunt u er voor zorgen dat alle data verkeer en ook uw e-mail verkeer versleuteld wordt en criminelen uw wachtwoorden etc. niet zomaar kunnen onderscheppen en misbruiken! Beveiligde sites zijn te herkennen aan https:// voor de URL.
Een certificaat moet u kopen bij een vertrouwde organisatie, er zijn echter ook gratis certificaten.

8.  SEO waar staat dat voor?

Zoekmachineoptimalisatie (Engels: search engine optimization of SEO) is een onderdeel van zoekmachinemarketing en kan worden gedefinieerd als het geheel aan activiteiten bedoeld om een webpagina hoog te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google. Is je site SEO vriendelijk dan wordt je site dus sneller gevonden door jouw (potencieële) klanten!

9.  Een VPS wat is dat?

VPS staat voor Virtual Private Server, het is dus een virtuele privé server. Maar wat is dat dan. Het is een virtuele server dus geen fysieke eigen server computer, maar een in de software gedefinieerde machine.
Maar op zo´n virtuele server draait wel een eigen operatingsystem met eigen webserver software. Je zou dus zelf kunnen zeggen, ik wil mijn site draaien op Windows en Microsoft Insternet Information Server (IIS), terwijl ieder ander, bij je hosting bedrijf, gebruikt maakt van Linux met een Apache2.. webserver.
Je hebt dus meer controle over je site, maar VPS is vaak prijzig.

10.  Een BGA-IC wat is dat?

BGA staat voor Ball Grid Array, (in een raster geplaatse bolletjes) het is een modern type IC-behuizing, waarbij de aansluitpunten niet meer als pootjes aan de zijkanten van de behuizing zitten, maar als bolletjes aan de onderzijde, zie fig.2 Deze techniek maakt en verdergaande miniaturisering mogelijk. BGA-IC's zijn niet met de hand te solderen, hoewel er lieden zijn die anders beweren en een strijkijzer of een fhön gebruiken.
Het op de juiste manier solderen van BGA-IC's vraagt om apparatuur waarmee eerst het PCB stap voor stap met infraroodstraling wordt opgewarmt tot het smeldpunt van de gebruikte soldeerpasta, en waarbij het BGA-IC exact juist geplaatst wordt met behulp van Röntgentechniek.


een BGA
Fig2

11.  Een IC wat is dat eigenlijk?

IC staat voor Intergrated Circuit. Een geintergreede schakeling, oftewel een plakje silcicium waar niet één transitor van gemaakt wordt maar een heel stel allemaal op dat ene plakje of die chip, en dan ook nog eens met elkaar verbonden door weerstanden en condensatoren, zodat een complete schakeling onstaat op een oppervakte van 1mm2 of minder.
Het eeste IC werd geproduceerd in 1958 en in een metalen behuizing geplaats.zie afb fig.3 Er bestaan inmiddels miljoenen verschillende IC'seen oud IC
Fig3  Ouder IC