Home Nieuws Contact Services


logo


    Een elektronica ontwerp aanvragen.

Als u een idee heeft, dat u wilt omzetten in een werkende schakeling, of u heeft een beproefde schakeling waar een PCB voor ontworpen moet worden en vervolgens moet er een prototype gebouwd worden, dan kan ik wellicht wat voor u betekenen.

Ik kan geen hele series printplaten voor u bestukken en bouwen maar wel een special mits het through hole componenten of smd componenten niet kleiner dan 1206 betreft, het moet met de hand te solderen zijn.

Indien het gaat om alleen ontwerpen mogen er wel kleinere componenten en zelfs BGA-ic's gebruikt moeten worden, maar dan gaat mijn service niet verder dan het tekenen van een schema, simuleren met LTspice en een PCB ontwerpen.

Mocht u iets degelijks willen laten ontwerpen en bouwen dan kan ik u wel adviseren omtrent een assemblage bedrijf dat e.a. voor u kan bouwen en testen. Indien u komt met een ontwerp met microprocessoren of meerdere microcontrollers dan moet ik helaas afhaken en u adviseren naar een ingenieursbureau of Technische Universiteit te gaan met uw idee.

Een Adruino of Raspberry Pi shield, behoort meestal wel tot de mogelijkheden. Uit kosten overwegingen zou ik echter eerst eens goed op internet zoeken, heel veel zaken voor Arduino en Raspberry Pi zijn al ontwikkeld.

Daar waar het gaat om audioversterkers zeg ik ook kijk eerst op internet, want er zijn honderden geteste ontwerpen van 1 tot 1000Watt uitgangsvermogen
. Echt specials kan natuurlijk altijd.

Voedingen met meerdere of “vreemde” spanningen zijn wel iets dat interessant kan zijn, evenals bijv. een gestabiliseerde voeding voor een audioversterker.

Ook schakelingen met elektronenbuizen horen tot de mogelijkheden, alleen zender eindtrappen met heel hoge spanningen en grote vermogens daar brand ik mijn vingers niet aan.
Overigens geldt voor alle zendapparatuur dat ik vooraf een machtiging en ID wil zien, en u zelf dient te zorgen voor eventuele keuring van dergelijke apparatuur.

Vragen mag altijd en ik zal er ook altijd serieus naar kijken of ik iets voor u kan doen.
Houd er, als iets daadwerkelijk gebouwd moet worden, rekening mee dat momenteel de levertijd van bijvoorbeeld een power MOSFET zomaar kan oplopen tot een ½ jaar of zelfs nog langer.
Wat een virus al niet kan veroorzaken.

Ik ben zeer benieuwd naar uw ideeën.