Home Nieuws Contact Services


logo

    Webdesign en websites

.

Ik kan een mooie, goed werkende website voor u maken.
U kunt het ook zelf doen. Bij Versio of Strato heeft u voor omstreeks € 1,- per maand, een website die je zonder enige kennis van HTML5, CSS3, Javascript, Json en noem maar op, kunt maken met Sitebuilder. Er zijn ook vele niet hosting gebonden What You See Is What You Get editors waarmee je, snel en zonder code kennis, een aardige site kunt maken, bijvoorbeeld Webflow.

Ook bijv. WordPress CMS, is tot op zekere hoogte een WYSIWYG oplossing, al kun je daar wel wat code aanpassen. Mij software leverancier, CoffeeCup heeft ook software waarmee je zonder kennis van code sites kunt bouwen, maar gelukkig leveren zijn van veel templates ook een code geprogrammeerde versie.
•Het voordeel van WYSIWYG programma's is dat je veel sneller werkt dan wanneer je code schrijft.
Het levert dus sneller resultaat op en daarom is het een oplossing voor een goedkope(re) website.

Er zijn echter ook nadelen aan deze manier van werken, en daarom raad ik u af zelf een (bedrijfs)website te gaan maken.
•Het is niet met ieder pakket mogelijk om de opmaak helemaal aan te passen aan uw wensen, als klant. U moet dus zoeken, welk programma of platform kan, wat u zoekt.

•Er zijn vaak technische beperkingen bijv. in de data verwerking in een database. Dit kan vooral voor bedrijven met een complexere site een probleem zijn.

•De code, die uiteindelijk door het programma wordt gegenereerd, is vaak nogal”bulky”, overvloedig.
Een voorbeeld; ik schreef een tekst voor deze site in Open Office omdat je dan een Nederlandse spellingscontrole hebt. Toen ik klaar was en de boel op ging slaan stond daar de mogelijkheid “save as (x)html” ik dacht waarom niet... en sloeg het document op als xhtml. Deze html file opende ik in Chrome en het resultaat was verbluffend.
De pagina zag er exact zo uit als wat ik in Officewritter gemaakt had zonder 1 seconde progammeer werk.
Toen ik echter de code bekeek in mijn HTML-editor schrok ik!
Na de “doctype HTML" regel,waarmee iedere webpagina begint, volgden er 4 of 5 regels van 255 karakters gevolgd door met regel met “<⁄html>” (afsluiten van HTML-code)
De code was daardoor totaal onleesbaar. Dan begin je met na ieder “<br>” break ( nieuwe regel ) ook daadwerkelijk de tekst op een nieuwe regel te zetten, zodat het leesbaar wordt, dan blijkt de code bijna drie A4-tjes te beslaan.
Je kijkt dan, wat staat er allemaal aan code?
Uit eindelijk bleef er van de HTML code en de CSS code samen, een ½ A4-tje over, de rest was totaal overbodig en de Validators van W3C vonden er ook nog eens tientallen fouten in.
Dan denk je misschien “nou en, het werkt toch” Ja het zag er keurig uit, maar zo'n pagina; neemt wel 4 × zoveel ruimte op je server in als nodig, maakt je website traag en als klap op de vuurpijl zal Google of Bing je pagina ook nog eens een stuk lager in de zoekresultaten tonen wegens al die onnodige troep.

Het mag duidelijk zijn dat ik de voorkeur geef aan het gebruik van een code editor, tenzij het gaat om iets kleins en simpels en dan nog, gaat de resulterende code, bij mij in ieder geval, eerst door een HTML validator en dan pas op de server.

Als ik een website voor u maak, duurt het waarschijnlijk wat langer voor u resultaat ziet dan bij veel anderen, ik doe alles immers alleen. en de goedkoopste zal ik ook niet zijn, een complete site kost al snel € 400.-
Ik steef er echter steeds naar, zo goed mogelijk aan uw wensen te voldoen, te zorgen voor een site die voldoet aan Cookie- AVG-regelgeving, veilig is en ik lever schone code af.

U kunt uw wensen kenbaar maken via de, in de linker kolom te vinden, (lange)vragenlijst en met aanvullende documenten en foto's, of u maakt een afspraak voor een gesprek.

Ik help u graag.